Isnin, 30 Mei 2011

Homemade Hamster Toy

beberapa hari yang lepas aku terpikir nak buat homemade hamster toy ni. Memandangkan ade kotak yang nak dibuang. aku pun try la pikir nak buat ape dari kotak ni.

ini le hasil nye. senang je nak buat. gunting je kotak dan tape kan.
yang seronok nye tengok die main, lari dan naik guna tangge. Roborovski ni jenis hamster yang aktif jadi memang seronok la tengok. comel je die lari-lari.
buat toy gune kotak ni memang senang tapi kotak ni mudah rosak. kalau dah busuk kena la buang dan tak boleh basuh. roborovski juga akan gigit kotak ni dan kotak ni akan rosak. semua jenis hamster memang mempunyai tabiat mengigit untuk menguatkan gigi termasuk la spesis roborovski ni.
ni lagi satu homemade toy yang agak feymes di kalangan pembela hamster. senang je. tak payah buat pape. ambik je tissue roll ni dan letak kan dalam sangkar/tempat simpanan hamster. hamster memang suke bende ni.

di lain hari kalau aku rajin dah berduit lebih teringin la nak buat homemade toy ni dari kayu ke...yang semat sikit la

10 ulasan:

  1. wah..ade bela hamster la..mesti comel..hehe..kreatif jugak buat bende tue pakai kotak..ermm,jimat duit..

    BalasPadam
  2. woohoo...kreatif le..kalu hias skit2 lg mesti lg cantik..cm yg kotak tu kalu di colourkn mesti lg lawa!

    BalasPadam
  3. @anysspunyeblogmemang comel hamster saye..hihi..thanks

    BalasPadam
  4. @BillyNain thanks...nanti sye try color...huhu

    BalasPadam
  5. ade hamster! wahh, comelnye. huu.


    jom singgah dan bace:
    majlis resepsi perkahwinan SY dan dan Emi di JB

    jom like page ni:
    Secret Propaganda

    BalasPadam
  6. adik sy pernah bela hamster tapi dah mati... lepas tu, tak bela dh...ha3 tapi best kalau ada hamster yg aktif nie... :D

    BalasPadam
  7. @Mohd Yusuf owh dah tak bela...memang best...seronok la tengok die aktif

    BalasPadam
  8. ko penah x train dia style askar? cubala..

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pengikut